5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Blog Article

Böylece imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olabilir.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama altına hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Yangın merdiveni kapısının nasıl açıldığını öğrenmek yangın takkadak dahi kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile dayalı tatbikatlarda kapının nasıl açıldığını tayin etmek gerekir.

Bunlar gibi âdem trafiğinin fazla ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki strüktürlarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları devlet izni alabilir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu ilişkii gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.

Yükümlü servis merdivenlerinin yaygınliği en az 65 cm olmalıdır. Faik katlı binalarda yangın merdiveni vâsiliği en azca 90 cm, kaçış yolu hoşgörülüliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve umum binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı hoşgörülüliği 120 cm'den az olmamalıdır.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın bapsı Adana işiniz yürekin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çkızılışmasına olanak esenlar. Yangın bapları alelumum kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kabil müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdivenine giriş ile kat sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı ağırlıkü başlıca alınır.

Diğer bir şart ise kapıların baştan sona küşade Yangın Merdiveni Kapısı duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın bapsı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve berrak şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.

Bu kapılar esas olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır çıkmak üzere dü gruba ayrılır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve tabanında hiçbir tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile yangın kapısı diğer bölümlerden ayrılır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından emin Yangın Merdiveni Kapısı ve kaliteli şekilde üretilmesi halinde önemli bir emeklevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı denetlemeünde imal edilmelidir.

Report this page